Effekt-målingPR og Kommunikation

Eksperter om de danske succeskvinder: De to kan tjene kassen efter EM

By 2. august 2017 No Comments

Eksperter spår, at landsholdsspillerne Nadia Nadim og Pernille Harder kommer til at tjene godt på den danske EM-succes

Nadia Nadim og Pernille Harder er de to største stjerner på det danske kvindelandshold, og de har begge vist deres værd overfor den danske befolkning og fodboldverdenen under det – indtil videre – succesfulde danske EM i Holland.

Og meget tyder på, at succesen kan veksles til kolde kontanter for de to stjerner, når de kommer hjem fra slutrunden.

“De vil helt sikkert blive kontaktet af virksomheder, og vi kommer til at se dem i reklamer. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om. Det er bare et spørgsmål om hvornår. De to er attraktive varer, men de har også en attraktiv pris. Man kan købe dem billigere, end en herrelandsholdspiller,” siger Simon Bastiansen.

Thomas Badura, der er direktør for SponsorPeople og ekspert indenfor sponsorater og Simon Bastiansen mener begge, at det især er de to kvinders personlighed, som gør, at de skinner lidt mere end andre.

“Virksomhederne vil have et naturligt ønske om at bruge enkelte spillere mere end andre. Men det er en teampræsentation, derfor er det vigtigt, at alle spillere bliver eksponeret. Alligevel vil der altid være nogle, der enten har en god udstråling eller skæv profil, der helt automatisk får skabt en højere interesse omkring sig selv. Ligesom Nadim og Harder,” siger Thomas Badura.

Simon Bastiansen peger på seertallene, der mod Tyskland var på omkring en halv million, som beviset på, at kvindelandsholdet er gået fra at være et andenrangshold til at være et førsterangshold. Derfor kan hele holdet se frem til mange gode sponsormuligheder, mens enkelte spillere, som altså Nadim og Harder, vil få mange bejlere.

“Reklamerne bliver ikke for shampoo, kvindebind eller neglelak. Det er de for naturlige til, de ser jo godt ud, det er der ingen tvivl om. De er meget smukke piger og samtidigt er de dygtige til deres sport, men jeg tror ikke, de trækker det feminine kort,” siger Simon Bastiansen.

Derimod bliver det nok reklamer, der henvender sig til familien Danmark. Det kan være alt fra dagligvarer til energiselskaber eller sportstøj, som de to unge kvinder kan reklamere for. Prisen for en reklame afhænger meget af, hvor mange timer de skal bruge på at lave reklamen.

“Et hurtigt bud fra hoften – alt fra 160.000 og op til 500.000,” siger Simon Bastiansen.

Sponsoreksperten Thomas Badura mener derimod sagtens, at kvinderne kan være interessante for makeupvirksomheder. Han nævner dog også sundhedsprodukter og fødevarer. Han forklarer, at det sværeste for dem vil være at navigere i tilbuddene, når de vender hjem fra EM.

“Idrætsudøverne skal tænke på, hvad det er for nogle brands, de gerne vil forbindes med. Når de skal ud og lave nogle af deres første aftaler, så er det vigtigt, at man læner sig op af et brand, de står indenfor. De er ikke bare til salg for penge. Det handler også om, hvor mange dage de skal bruge på det. Det skal ikke spolere deres sportslige karriere,” siger Thomas Badura.

 

Læs den oprindelig artikel her.

Foto: Henning Bagger